Chokladtryffelkaka

Saftig chokladkaka toppad med mörk chokladtryffel och pinjenötter
Portioner:
ca 16
Grader:
175
* 150 g smör
* 2 ägg
* 3 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 dl kakao
* 2 dl vetemjöl
**Tryffel**
* 1 ½ dl vispgrädde
* 2 msk smör
* 200 g mörk choklad
* ev. pinjenötter eller liknande till garnering
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan skall vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta.
Recepttaggar: