Pasta med svartkål, halloumi och citron

Pasta pasta pasta. Kan man välja pasta som favoriträtt? Jag tror jag gör det i allafall. Den här lagade vi för några helger sedan vid vindskyddet. Lagat delvis över eld, delvis på trangia.

Härligt krämigt, citronsyrligt, salt och samtidigt nötigt. Det här blev en riktig fullträff! Snabbt och enkelt att laga också, hackar du alla ingredienserna hemma går det garanterat ännu snabbare.

Recept

För 2 väldigt hungriga personer. Mängden är anpassad efter förpackningarna, så det hade nog räckt till 3 personer också.

  • Ca 150 g svartkål, grovhackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 halloumi, ca 200 g, tärnad
  • 1 paket havregrädde (2,5 dl)
  • Pasta för 2 personer, t.ex. gemelli
  • 1 citron, saft och zest
  • En näve hasselnötter, hackade
  • Parmesan

Koka pastan. Under tiden: fräs hackad lök och grovhackad svartkål tills det blir mjukt. Lägg över i en kastrull. Tärna och stek halloumin. När pastan är färdig: håll den varm under lock.

Tillsätt grädde i kastrullen med kål och låt koka ihop en stund. Blanda sedan ner pastan, citronzest, och lite pressad citron i såsen och smaka av med salt och peppar.

Toppa med parmesan och hasselnötter!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram