Tips för en cykelhelg på Hallandsåsen
På gränsen mellan Halland och Skåne ligger Hallandsåsen, som tack vare sina sluttningar och många naturreservat bjuder in till aktiviteter som cykling och vandring. Den här gången var det...
Läs hela inläggetOm du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga till en skvätt amaretto också! Det är faktiskt samma smaker, fast i en semla. Vill du inte ha amaretto i går det såklart precis lika bra ut, mandelsmaken finns ju redan där ändå.
Jag tog genvägen med köpebullar, men har du tid så blir det ännu godare med helt hembakat. Eftersom jag gjorde dessa ute i skogen så förberedde jag allt hemma och hällde upp vispad grädde och fyllningarna i burkar för att kunna sätta ihop allt utomhus. Lemoncurden fyllde jag på en liten spritspåse (eller fryspåse som man klipper upp ena hörnet på) så blev det enklare att bre ut den.
Till 2 (stora) semlor:
• 2 bullar
• 1 dl grädde, vispad
• 75 g mandelmassa
• Zest från 1/2 citron
• 2 tsk amaretto
• 1 msk sötmandel, rostad och grovhackad
• 1 msk lemoncurd
• Topping: Florsocker + ev extra zest
Vispa grädden och tillsätt 1 tsk amaretto. Gröp ur bullarna lite och blanda smulet med mandelmassa, citronzest, 1 tsk amaretto och lite av den vispade grädden. Klicka ut krämen i mitten på bullarna och bred/spritsa sedan ut lemoncurd runtom. Toppa med grädde och grovhackad mandel. Lägg på locket och pudra med florsocker och riv lite extra citronzest ovanpå.
På gränsen mellan Halland och Skåne ligger Hallandsåsen, som tack vare sina sluttningar och många naturreservat bjuder in till aktiviteter som cykling och vandring. Den här gången var det...
Läs hela inläggetMolnen låg tunga den här eftermiddagen och vi hade hoppats på en topptur i kvällssolen. Prognosen var lite osäker men vi bestämde oss för att gå upp en bit med tältet och ta ett beslut senare ifall...
Läs hela inlägget
Kommentera