Mörk chokladtryffel

Chokladtryfflar kan varieras i oändlighet. Varför inte smaksätta med lite pepparmyntsolja, vanilj, rivet apelsinskal, kardemumma eller krossad marianne?
Portioner: 
ca 25 st

* 1 dl vispgrädde
* 250g mörk blockchoklad
* ev. smaktillsats och kakao till garnering

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden tills det smält samman. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt ev. smaktillsats.

Vill du spritsa tryffeln i ischokladformar kan du hälla upp smeten i en bunke och låta den stelna i kylen någon timme (täck gärna bunken med plastfilm, så att tryffeln inte tar smak). Smeten får inte vara för fast, då går den inte att spritsa.

För att göra kulor eller kuber: häll smeten i en liten fyrkantig form (gärna med papper i botten) och låt stelna i kylen. När tryffeln har stelnat skär du den i kuber och rullar den ev. till kulor. Rulla sedan tryfflarna i lite kakao och förvara svalt.

Receptkategorier: 

Kommentera