
En mörk, härlig fudge med salta pistagenötter som bryter av fint mot den mörka chokladen
Portioner:
ca 60 bitar
* 350 g mörk choklad
* 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
* 30 g smör
* 150 g pistagenötter
* Salt
Hacka chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull på svag värme. Rör om då och då tills allt är har smält till en slät massa.
Skala nötterna och krossa eller hacka dem grovt. Blanda sedan ner dem i chokladsmeten och häll upp i en lätt smord form. Jag använde en form som är ca 27x17 cm. Ta hjälp av t.ex. en slickepott och släta till ytan innan du ställer formen svalt för att stelna. Skär sedan upp i små fyrkantiga bitar.
Recepttaggar:
Pernilla
Kondenserad mjölk... hm måste försöka se om jag får tag på en sån. Ska testa baka ikväll, i detta skitväder passar det ju bra =)
Pernilla
Blir de hårda eller mjuka? =)
Åsa
Kondenserad mjölk finns i de flesta livsmedelsbutiker, kanske inte i de allra minsta dock. Finns på konservburk och brukar stå bland andra tillbehör för bakning. Hoppas att du hittar! Fudgen blir ganska mjuk.
Emil
HAHa, jag sa precis samma sak som Pernilla, Hur får man tag på sådan mjölk, men Christian var snabb på att svara mig.
Jag skall också prova detta, blir det bra bjuder jag självklart över er.