Jakten på den perfekta müslin

För ett tag sedan hittade jag ett grundrecept på granolamüsli som jag testade förra veckan. Jag utgick från det och pimpade det lite för att göra den ultimata müslin. Så svårt kan det ju inte vara tänkte jag, det var ju bara goda grejer i!

Och visst blev det gott! Aningens aningens över-rostat bara, lite i krispigaste laget. Jag skall snart ge mig på försök nummer två och tumma lite på tiden och värmen i ugnen för att få den perfekt!

När jag gjort det skall jag publicera det slutgiltiga receptet här! Tills dess kan jag avslöja att det innehåller bl.a. hasselnötter, torkade blåbär och kardemumma.

3 kommentarer

Malin

Alltså, müsli är så hemskt gott! Det är orättvist att jag i allra flesta fall inte kan äta det, nötterna ger mig svullna ögon dagen efter :( Men ibland kan jag bara inte låta bli i alla fall :3 Lycka till med ditt perfekterandet av ugnsrostandet :D

Åsa

Usch vad tråkigt, men då kan du ju försöka göra en egen, helt nötfri variant :) Tack!

sandra

Jag blev så glad när Axa lanserade sin nyckelhålsmärkta crunchy-müsli, men den är lite väl dyr... Sedan gjorde de om sin vanliga frukt müsli med mer socker så att den förlorade sitt nyckelhål och jag höll på att gå i taket! Nu har jag hittat ICAs egna müsli som är riktigt, riktigt god! Låter dock roligt att göra sin egen, men hur ekonomiskt är det?

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram