Gott kan bara bli gott

Med ett gäng goda favoritingredienser kommer man långt, hur enformigt det än kan tyckas vara. Majoriteten av allt jag slänger ihop själv innehåller något av följande: fetaost, avokado, paprika, körsbärstomater, rödlök, basilika och koriander. Som ni förstår har jag inget emot att äta vegetariskt, det där med att alla måltider måste innehålla någon form av kött har jag aldrig förstått mig på. Idag fick jag med flera av mina favoriter och slängde ihop ett litet experiment jag testade förra veckan. Kombinationen fetaost och basilika är suverän.

Lite olja i botten på en ugnsform, hackad vitlök i botten. Täck botten på formen med halva körsbärstomater och strimlad lök. Smula över fetaost i ganska stora bitar. Blanda ner några basilikablad och salta och peppra. Kikärtor fungerar finfint också om man gillar det. Sätt in i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.

När godsakerna är klara, blanda med t.ex. matvete och du har en jättegod, varm sallad. Det blir förmodligen lika gott med pasta eller vad man nu föredrar. Toppa med några färska basilikablad och hyvla över lite parmesan - tadaa! Mat helt i min stil. Detta får hänga med i matlådan till imorgon också.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram