Nattabak

Klockan är 20 över tolv och jag har nyss tryckt i mig två nybakta kanelbullar. Så går det när man börjar baka strax efter 21 och bakar kanelbullar för nästan första gången. Sist jag gjorde det var på hemkunskapen i högstadiet och det räknas knappt. Köket var ett enda stort kaos av mjöl, bakbord, bunkar och klet men gott blev det. Mycket gott.

Jag fyrdubblade mängden kanel så att det blev extra gott, originalet kändes lite klent. Är det kanelbullar så är det!

4 kommentarer

Marie F

Hahaha, från en nattuggla till en annan, de där bullarna är livsfarliga. Så sent på natten. Åh så kul med ett matinlägg från dig igen.

Marie F

Förresten ett litet knep från mig, slå på 50 gram smällt smör över degen när den jäser så blir de ÄNNU saftigare. Och ta ut dem innan de är klara (jag lovar). Ahhh...nu vattnas det i munnen på mig.

Åsa

Absolut livsfarliga! Blir nog fler bullbak framöver, men kanske lite tidigare på kvällen nästa gång :) Det kan jag tänka mig! Jag hade iofs ganska mycket extra mycket smör redan inuti bullarna så de var ganska smöriga när jag tog ut dom, hehe. Blir de kladdiga då? Fast jag gillar när de har fått ordentligt med färg på ytan så jag hade medvetet inne de lite längre än vad som stod. Kanske får prova tvärtom också då.

Marie F

Eller kortare tid på hög värme kanske hmmm,.. Nej de blir inte kladdiga, man bakar in smöret i degen innan man börjar jobba ihop bullarna. Förresten, varför kommenterar du i din egen blogg haha? Jag tror jag måste ha missat en massa svar från dig i tidigare inlägg för jag brukar normalt sett inte gå tillbaka (om det inte finns en prenumeringsfunktion då förstås) Nu ville jag titta lite till på dina bullar, annars hade jag missat sitt svar. Ha det gott!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram