Citronsemlor (amaretto sour-semlor)
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetMjukstart efter ledigheten med paus mitt i veckan - det gillar vi! Har jobbat två dagar nu och har inte riktigt känt mig på topp. (Det är nog inte bättre än att en viss Åsa har gått och maskat till sig under julen... sschh...). I'll be back.
Men nu skall det bli ordning här! Hjärnan är på semster på arbetstid men på kvällstid duger den till ett och annat. Med en styck 2TB-disk inhandlad skall jag försöka få bukt på mina bildbackuper. Idag ligger alla mina bilder på servern här hemma vilket innebär att lightroom får min dator att vilja ta självmord när hela katalogen består av filer som hämtas över nätverket. För att skona syrran från jumbojetljudet av min backupserver i mitt gamla (numera hennes) rum i Lindome skall jag fixa onlinebackup också.
Eftersom Christian var så snäll och körde mig till posten idag så har jag bakat smarriga matmuffins ikväll också. Min hårddisk var skickad som företagspaket vilket innebar att jag fick hämta ut den i tjotahejti med pissiga öppettider. Hade fått be om att gå tidigare från jobbet om jag skulle ha lyckats ta mig dit själv.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner i mjölblandningen. Skär tomaterna och fetaosten i mindre bitar och blanda ner dem i smeten. Blanda väl och fyll smeten i muffinsformar. Grädda i 200°C ca 20 minuter eller tills de fått fin yta och börjat spricka.
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetPå gränsen mellan Halland och Skåne ligger Hallandsåsen, som tack vare sina sluttningar och många naturreservat bjuder in till aktiviteter som cykling och vandring. Den här gången var det...
Läs hela inlägget
Simon
Gabriella