Det här är mina nya supermuffins! Grundreceptet på kladdiga chokladmuffins är ett av mina favoritrecept, de har bakats flitigt under flera år (det är också samma recept som låg uppe här tidigare). Även om muffinsen är goda redan som de är kan det alltid bli lite bättre, eller hur?
En god glasyr och lite minimarshmallows förvandlade gott till godare! Receptet räcker till ca 6 stora muffins.
Ingredienser
- 100 g smält smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Glasyr
- 15 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 3/4 dl (rågat mått) farinsocker
- 60 g mörk choklad
- Minimarshmallows till garnering
Rör samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och blanda ner det i smeten. Tillsätt det smälta smöret och blanda smeten väl. Placera ut muffinsformarna och fyll de till hälften. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 13 min, 225°C. Muffinsen skall fortfarande vara ganska kladdiga i mitten när de är färdiga. Ställ muffinsen att svalna. Förvara muffinsen i kylen fram till servering - då blir konsistensen som bäst.
Smält smör, grädde och farinsocker tillsammans i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Häll upp smeten i en bunke och låt den stå svalt i några timmar (eller över natten) så att den får en fastare konsistens. Bred glasyren över muffinsen och garnera med marshmallows!
Gabriella - Blo...
Marika
linus Ekenstam
Åsa