Citronsemlor (amaretto sour-semlor)
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetSnabbt, gott och krispigt - kan det bli bättre? Häromdagen beslöt jag mig för att baka knäckflarn - jag hade faktiskt glömt hur lätt det var! Jättegott till lite glass eller bara som de är. Blir ca 40 stycken.
Sätt ugnen på 200°C. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Ta en tesked som mått och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ca 10 cm mellan varje kaka så att de kan flyta ut. Grädda flarnen i ca 7-8 min eller tills de slutat bubbla och fått fin färg. Låt flarnen svalna på plåten innan du tar loss dem.
Vill du böja flarnen lossar du dem innan de hunnit stelna och lägger dem över något runt, t.ex. en kavel. De kan också rullas ihop till små rån.
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetPå gränsen mellan Halland och Skåne ligger Hallandsåsen, som tack vare sina sluttningar och många naturreservat bjuder in till aktiviteter som cykling och vandring. Den här gången var det...
Läs hela inlägget
Babbi
Åsa
Louise