Något gott till glassen

Snabbt, gott och krispigt - kan det bli bättre? Häromdagen beslöt jag mig för att baka knäckflarn - jag hade faktiskt glömt hur lätt det var! Jättegott till lite glass eller bara som de är. Blir ca 40 stycken.

Knäckflarn

  • 150 gram smält smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 dl hackad mandel (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 200°C. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Ta en tesked som mått och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ca 10 cm mellan varje kaka så att de kan flyta ut. Grädda flarnen i ca 7-8 min eller tills de slutat bubbla och fått fin färg. Låt flarnen svalna på plåten innan du tar loss dem.

Vill du böja flarnen lossar du dem innan de hunnit stelna och lägger dem över något runt, t.ex. en kavel. De kan också rullas ihop till små rån.

3 kommentarer

Babbi

Hej! Ville tacka för ditt svar ang Goomba o säga att jag hittade honom här: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8490&art=1428696 :)

Åsa

Babbi: Vad bra! Den var inte riktigt likadan som min - men han är cool ändå ;)

Louise

Hej! Tänkte bara säga att jag vill hemskt gärna att du svarar på mitt mail, oavsett om du kan eller inte så jag vet hur det blir! Tack på förhand.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram