Citronsemlor (amaretto sour-semlor)
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetFörra helgen bjöd jag mina kompisar på en passionsfruktcheesecake som blev väldigt uppskattad. Den är väldigt fräsch och somrig samtidigt som den är relativt lätt att göra. Konsistensen är ganska luftig och lätt, nästan som mousse. Receptet räcker till ca 10 portioner och kommer ursprungligen från ICA.
Blanda kex och matfett i en matberedare. Tryck ut smulet i en form, ca 22 cm med löstagbar kant. Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sockret. Tillsätt kesella och grädde och vispa ytterligare någon minut.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ev ur och smält dem i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 20 sek.
Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med äggsmeten. Tillsätt det smälta gelatinet i en fin stråle. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kylskåp minst 3 timmar. Lossa cheesecaken från kanten och ställ på ett fat. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och garnera tårtan med fruktkött och citronmelissblad.
Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...
Läs hela inläggetPå gränsen mellan Halland och Skåne ligger Hallandsåsen, som tack vare sina sluttningar och många naturreservat bjuder in till aktiviteter som cykling och vandring. Den här gången var det...
Läs hela inlägget
Christin Martinsson
Lilja
Anna
Åsa
Christian Johansson