Dumlebrulée

Den här efterrätten borde alla testa för den är sjukt god! Efter att ha gjort den några gånger nu (vi bjöd på den i helgen bl.a.) så har den blivit en favorit.

Räcker till 4-6 portioner, beroende på hur mycket du fyller formarna.

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 15 dumlekolor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggulor
  • 3 msk råsocker (eller strösocker)

Sätt ugnen på 150° Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.

Häll smeten i ugnssäkra portionsformar på ca 1½ dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda i ca 1 timme. Låt formarna kallna. Strö sedan socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg. Garnera gärna med färska bär!

PS. Är du sugen på att köpa en brännare så ta gärna en titt på andra ställen än de vanliga kökstillbehörsbutikerna först. Den måste inte vara specialtillverkad för att bränna creme brulée, julas butangasbrännare funkar finfint!

1 kommentar

tobias b

det ser jätte gott ut de får jag testa någon gång/ tobbe

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram