Äppelmuffins

Ett tag hade jag en riktig bakperiod, då jag bakade både mycket och ofta. För tillfället ser det lite glesare ut, men jag tycker ändå att det är lika roligt.

Häromdagen bakade jag äppelmuffins med mandelmassa (notera frånvaron av choklad). Jag har gjort de en gång tidigare och jag måste säga att de är riktigt saftiga och goda - ganska söta dock.

Äppelmuffins med mandelmassa

ca 10 muffins

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 dl grovt rivet rött äpple

Rör smör och socker tills det blir ljust. Blanda i ett ägg i taget och tillsätt mjölken och mandelmassan. Blanda de resterande torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fyll stora muffinsformar till hälften och gör små gropar i mitten med hjälp av en tesked. Fyll gropen med lite rivet äpple och grädda muffinsen i 200°C i 15 minuter.

2 kommentarer

Lena

Ska testa det när jag är på muffinhumör ^^

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram