Jag har världens snällaste pojkvän som bakar världens godaste maränger till mig!
Franska chokladmaränger
12 st, ugnstemperatur 125°
- 50 g mörk choklad
- 3 äggvitor (1 dl)
- 2 dl strösocker
Kännetecknande för fransk maräng är att smeten vispas över sjudande vatten. Marängerna blir då blanka och lite sega inuti.
Lägg chokladen i en fryspåse av plast och knyt till. Lägg påsen i en värmetålig skål. Häll kokhett vatten över påsen och låt chokladen smälta/mjukna.
Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, 5-10 min. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun. Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 125°C, tills kakorna släpper papperet, ca 1 timme.
Recept från coop


Vi gjorde fruktsallad till kvällsmat också!
Ina
Maria
Åsa
Carl
pernilla
Anna
Sassa