Världens godaste maränger

Jag har världens snällaste pojkvän som bakar världens godaste maränger till mig!

Franska chokladmaränger

12 st, ugnstemperatur 125°

  • 50 g mörk choklad
  • 3 äggvitor (1 dl)
  • 2 dl strösocker

Kännetecknande för fransk maräng är att smeten vispas över sjudande vatten. Marängerna blir då blanka och lite sega inuti.

Lägg chokladen i en fryspåse av plast och knyt till. Lägg påsen i en värmetålig skål. Häll kokhett vatten över påsen och låt chokladen smälta/mjukna.

Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, 5-10 min. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.

Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun. Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen, 125°C, tills kakorna släpper papperet, ca 1 timme.

Recept från coop

Vi gjorde fruktsallad till kvällsmat också!

7 kommentarer

Ina

ååh hjälp. Det där ser riiktigt inbjudande ut. :)

Maria

*Dreglar lite* ;)

Åsa

Sassa: Nej, riktigt stora och lyxiga är dom :) Anna: Jaså? Då tycker jag att du skall prova, för hembakta maränger är mycket godare än såna som man t.ex. köper i påse. Pernilla: Jajjamän ;) Carl: Bara att sätta igång med bakningen!

Carl

Mums, nu blev jag hungrig! :) /Carl

pernilla

Dom där ser goda ut :)

Anna

Mumsigt! Jag har faktiskt aldrig gjort egna maränger. Kanske ska ta å prova :)

Sassa

Det såg/lät inte alls så tokigt ut. Värt att testa eftersom jag älskar både choklad och maränger, haha. Kan det bli bättre?

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram