Choklad- och vaniljkräm

Portioner:
4 glas
* Ca 5 dl vispgrädde
* 3/4 dl strösocker
* 1 vaniljstång
* 2 dl crème fraiche
* 2 tsk gelatinpulver
* 3 msk vatten
* 50 g mörk choklad
**Garnering**
Hyvlad choklad
Häll grädde och socker i en kastrull och lägg i vaniljstången. Värm på låg värme under omrörning tills sockret har lösts upp. Låt sedan blandningen koka upp. Sänk värmen och sjud i 2-3 minuter.
Dra bort kastrullen från plattan och ta bort vaniljstången. Rör i crème fraiche.
Strö gelatinpulver över vattnet i en liten värmefast skål och låt gelatinet suga åt sig vattnet. Ställ sedan skålen över en kastrull med varmt vatten och rör tills gelatinet har lösts upp. Rör ner det i gräddblandningen och häll över hälften av smeten i en annan skål.