
**Bottnar**
* 250 g mandelmassa
* 2 dl strösocker
* 2 äggvitor
**Fyllning**
* 50 g smör eller margarin
* 1 dl vispgrädde
* 250 g mörk choklad
* 250 g kesella
* 2 äggulor
* ev. 1-2 msk cognac eller likör
**Glasyr**
* 275 g mörk choklad
* 1 msk matolja
Riv mandelmassan grovt med ett rivjärn. Tillsätt socker och äggvitor och rör om till en jämn massa. Klicka ut smeten (ca 1 tsk per biskvi) på en bakplåtspappersklädd plåt. Kakorna flyter ut till ungefär dubbel storlek så håll lite avstånd mellan varje. Grädda biskvierna i omgångar för att undvika att klämma in för många på varje plåt. Grädda mitt i ugnen i 175°C, ca 15 minuter. När kakorna är färdiga skall de vara gyllenbruna. Låt dem svalna på pappret innan du flyttar dem.
Gör fyllningen medan kakorna svalnar. Smält smöret och tillsätt grädden. Låt koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör ner chokladen, bruten i mindre bitar. Rör om tills allt smält samman. Rör sedan ner kesella och till sist äggulorna samt ev. smaktillsats. Blanda noga tills krämen är jämn. Ställ den sedan svalt för att stelna så blir den lättare att bre över kakorna.
När kakorna och smeten har svalnat täcker du kakorna med ett lager kräm. Använd med fördel en stabil slickepott och bred utåt, nedåt kanterna för att få till en snygg topp på fyllningen. Låt gärna kakorna vila en stund i frysen innan du glaserar dem. Smält chokladen och blanda ner matoljan och doppa överdelen av biskvierna. Låt kakorna stå svalt för att stelna. Kan med fördel förvaras i frysen och plockas fram strax före servering.
Sofia
Helt fantastiska! Jag gjorde dem dock ganska rejält mycket större och fick ut 21 st ur satsen, så de blev snarare som Sarah Bernard-kakor än regelrätta biskvier. Men vilket kanonrecept! Tack!