Chokladkaka med kokostosca
Mörk chokladkaka med knäckigt kokostäcke, perfekt (livsfarlig) att ha i frysen!
Ca 40-50 stycken

Mörk chokladkaka med knäckigt kokostäcke, perfekt (livsfarlig) att ha i frysen!
Ca 40-50 stycken
Karamell, choklad, nötter och nougat? Ja tack! Helgens bakprojekt blev lyckat. Karamelliserade hasselnötter är farligt gott. Receptet kommer från allt om mat men jag har svårt att följa recept slaviskt så jag ändrade lite lite efter min smak. Mer om det längre ner, här kommer originalreceptet:
Dessa gjorde jag och bjöd på till fikat på julafton. Det är som stora "cookies" och får en härlig sprucken yta tack vare att man rullar dem i florsocker innan man slänger in plåten i ugnen. Det var lite av ett experiment eftersom jag inte hade en aning om hur de skulle bli. De fick väl godkänt så helt misslyckat var det åtminstone inte! Personligen tyckte jag att de blev lite för sött men det är ju en smaksak. Jag hade velat ha mer chokladig smak så nästa gång kommer jag nog att ändra proportionerna lite.
Ca 20 kakor
Hoppas att ni haft en bra dag allihopa, oavsett om ni firar den eller inte. Vi gjorde inte så stor grej av det men det är ju aldrig fel att mysa till det lite med god mat och lite vin, eller hur? Efter maten (godaste pestokycklingen med serranoskinka) plundrade vi chokladförrådet lite och fixade fondue med jordgubbar, hallon, banan och lite fudge. Gott gotti gott gott!
Choklad, karamell och salt blir bara... fantastiskt ihop! Just därför gjorde jag ett litet experiment i lördags och testade att köra det i form av en dessert. När jag såg ett recept på karamellpanacotta visste jag precis vad jag skulle göra! Receptet räcker till ca 4 stycken, men kan göras mindre (fler) då de är ganska mäktiga.
Den här kakan bjöd jag familjen på i söndags - mycket god! Den är som en chokladbiskvi i tårtformat! Mycket enklare att göra än riktiga biskvier och nästan lika gott! Den är ganska mäktig, räcker till ca 10-12 personer.
Idag damp senaste numret av chokladtidningen Journal Chocolat ner genom brevinkastet. Jag var ganska ivrig att bläddra igenom den - jag visste nämligen att en av mina bilder skulle finnas med! Bilden togs på Stockholms chokladfestival i oktober och föreställer representanter för Kallari från Ecuador.
Yes, mycket choklad har det blivit på sista tiden. Först Chokladfestival i Stockholm förra helgen och nu i Göteborg denna helgen. Mycket smakprov, mycket att titta på och mycket att lyssna på!
Efter en hel lördag på chokladfestival såg den samlade skörden ut som nedan. Vi kände oss nöjda.
Hem kom vi med allt från chokladspel till fudge, chokladglögg, praliner, chokladöverdragna kakaobönor och två kakaofrukter. Och ett par chokladkakor. Givetvis.
I helgen är det dags igen - denna gången på hemmaplan!
Påskharen gillar mig. Han hade gömt ett påskägg fyllt med chokladpraliner uppe på den stora hyllan i sovrummet! Han känner mig väl. Inga äckliga folieägg alltså, de fick jag nog av på jobbet idag... ;)
Som jag nog nämnt någon gång tidigare är jag fast besluten om att gott kan bli godare. Jag tycker helt enkelt att det är tråkigt att baka "vanliga" kakor utan någon finess. Visst är vanliga brownies supergott men varför inte piffa till dem lite? Häromdagen bakade jag dessa, med bitar av lonkafudge och marshmallows!
Ca 10 bitar