Pasta med svartkål, halloumi och citron

Pasta pasta pasta. Kan man välja pasta som favoriträtt? Jag tror jag gör det i allafall. Den här lagade vi för några helger sedan vid vindskyddet. Lagat delvis över eld, delvis på trangia.

Härligt krämigt, citronsyrligt, salt och samtidigt nötigt. Det här blev en riktig fullträff! Snabbt och enkelt att laga också, hackar du alla ingredienserna hemma går det garanterat ännu snabbare.

Recept

För 2 väldigt hungriga personer. Mängden är anpassad efter förpackningarna, så det hade nog räckt till 3 personer också.

  • Ca 150 g svartkål, grovhackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 halloumi, ca 200 g, tärnad
  • 1 paket havregrädde (2,5 dl)
  • Pasta för 2 personer, t.ex. gemelli
  • 1 citron, saft och zest
  • En näve hasselnötter, hackade
  • Parmesan

Koka pastan. Under tiden: fräs hackad lök och grovhackad svartkål tills det blir mjukt. Lägg över i en kastrull. Tärna och stek halloumin. När pastan är färdig: håll den varm under lock.

Tillsätt grädde i kastrullen med kål och låt koka ihop en stund. Blanda sedan ner pastan, citronzest, och lite pressad citron i såsen och smaka av med salt och peppar.

Toppa med parmesan och hasselnötter!

Kommentera

Fler inlägg

Helgvandring i Tivedens nationalpark

Tivedens nationalpark är en av de parker som ligger närmast hemifrån Göteborg - ändå hade jag inte besökt den förrän nu. Min relation till Tiveden har tidigare bara varit att jag hört att det är ett...

Läs hela inlägget

En natt i vindskydd i Svartedalen

Man behöver inte ta sig långt bort för att få känslan av att man är långt bort från vardagen. En natt ute i naturen flyttar fokus till det enkla. Vi tog oss ut till Svartedalen, ett stort skogsområde...

Läs hela inlägget