Vinterland och nytt år
En bättre avslutning på det här märkliga året än att få pulsa runt i en snöig skog och fånga snöflingor på näsan gick ju nästan inte att få. Vi firade nyår på egen hand i en liten stuga vid en sjö i...
Läs hela inläggetDet här receptet har blivit en riktig favorit, både hemma och ute på stormköket. Det går fort att laga och är lätt att variera efter vad man har för grönsaker hemma, det viktiga är basen med färs, hoisinsås och ingefära. Har du t.ex. inte paprika, testa att slänga i lite broccoli eller morötter! Det går också att strunta i nudlarna helt om du använder ännu mer vitkål istället - helt upp till dig!
Lagar du rätten ute går det mesta att förbereda hemma genom att hacka grönsakerna och blanda till såsen så går det ännu fortare på plats. Det fina med risnudlarna är att de nästan kokar sig själva medan du steker resten.
Instruktionerna är skrivna för tillagning på stormkök
Börja med att steka färsen i lite olja tills den får färg och yta. Tillsätt vitkål och salladslök och låt steka tills kålen har mjuknat lite.
Ställ av pannan en stund och koka upp vatten till nudlarna. Ställ gärna stekpannan som ett lock ovanpå kastrullen under tiden för att hålla värmen. När vattnet kokat upp - salta, lägg i nudlarna och ställ åt sidan med lock över. Låt nudlarna ligga i så många minuter som paketet säger innan du häller av vattnet och blandar ner lite olja. Fortsätt med resten under tiden.
Ställ tillbaka pannan på köket, tillsätt paprikan och låt steka någon minut innan du tillsätter såsen och låter allt steka ihop några minuter så att det blandas ordentligt. Lägg upp på tallrikar tillsammans med nudlarna och toppa med salladsärtor, jordnötter och koriander. Pressa lite lime över vid servering!
En bättre avslutning på det här märkliga året än att få pulsa runt i en snöig skog och fånga snöflingor på näsan gick ju nästan inte att få. Vi firade nyår på egen hand i en liten stuga vid en sjö i...
Läs hela inläggetJag gillar att baka men tappar ofta intresset ganska snabbt när man börjar snacka jäsning och knådning, så det har inte blivit något lussebak i år. Men så tänkte jag på en grej - när vi är ute på tur...
Läs hela inlägget